Telefoon 076-3690174
Gratis intakegesprek
Full 1
Fusies, overnames en financieringen


Bedrijf vinden om over te nemen


Een bedrijf vinden om over te nemen kan een lastige exercitie zijn. En hoe pakt u het aan als u een bedrijf op het oog heeft?

Overnameadviseur

Een overnameadviseur heeft kennis van de markt en weet via o.a. het handelsregister en andere netwerken / registers relevante bedrijven te selecteren.

Meestal geen bord ‘te koop’ voor de deur 

Het gebeurt niet heel vaak dat een onderneming waar een perfecte match mee is, ook daadwerkelijk openbaar te koop staat. Meer realistisch is relevante bedrijven (dus ook of juist vooral bedrijven die niet openbaar te koop staan) op een longlist te verzamelen, de mogelijkheden te analyseren en samen een shortlist vast te stellen met bedrijven die vervolgens benaderd gaan worden.

Werkwijze CNOOP

CNOOP hanteert een proactieve werkwijze, pakt de telefoon en brengt relevante partijen bij elkaar om deals te doen.

Meer dan 30% van de MKB-ondernemers overweegt een verkoop. Het als eerste benaderen van deze ondernemers vergroot de kansen op een succesvolle transactie.

En uiteraard helpt het als er redenen zijn voor de verkopende partij om te verkopen: op leeftijd, ziekte, geen opvolging, toe aan iets anders of behoefte om bedrijfswaarde om te zetten in cash zijn veelvoorkomende overwegingen om te verkopen.

Stappenplan bedrijf kopen

Meer weten over de stappen die horen bij het kopen van een bedrijf?