Telefoon 076-3690174
Full 1
CNOOP helpt MKB aan (her-)financiering, voert
due diligence en bedrijfswaarderingen uit en adviseert bij strategische beslissingen als het kopen of verkopen van een bedrijf


Euribor


Euribor staat voor Euro Interbank Offered Rate. Europese banken lenen aan elkaar op basis van het Euribor-tarief. Ook in financieringsovereenkomsten wordt het Euribor-tarief vaak als basisrente gehanteerd.

Het Euribor-tarief wordt dagelijks om 11:00 CET door de beheerder van Euribor (EMMI) in vijf verschillende looptijden vastgesteld (1 week & 1, 3, 6, en 12-maands Euribor. EMMI is een afkorting van European Money Markets Institute. Kijk op de website van EMMI voor de actuele tarieven (https://www.emmi-benchmarks.eu)

Variabele rente

In financieringsovereenkomsten wordt Euribor regelmatig als basisrente gebruikt. Het tarief is dan bijvoorbeeld 1-maands Euribor plus 2,5%. Bedraagt de 1-maands Euribor deze maand -0,5% (negatief), dan geldt een rente van 2,5% – 0,5% = 2%.

Bij een financieringsovereenkomst op basis van Euribor heeft een entiteit dus direct exposure op dalingen en stijgingen van de Euribor.